KvK: 70386447

BTW-nummer: 858303589B01

Foto's gemaakt door

Eline Cohen (@elinecohen)

De Bierbakker V.o.F.

Zoutkeetsgracht 350R

1013LC Amsterdam

Telefoon: +316 27878153

Email: info@debierbakkers.nl

Ons Verhaal

Alle producten van de Bierbakkers worden gemaakt met bierbostel. Bierbostel is een restproduct uit het bierbrouwproces. Door het verwerken van dit mooie restproduct kunnen wij een gezond brood op duurzame wijze produceren.

Bierbostel is namelijk een graan waar het zetmeel uit is gehaald. Het zetmeel is omgezet in suiker en dat is nodig voor het produceren van bier. De suikers die dus in je bier zitten, zitten niet meer in je broodje.

Dit restproduct wordt vaak gebruikt als veevoer. Helaas zijn er nog veel brouwerijen die dit restproduct weggooien. Door het hergebruiken van dit mooi product dragen wij bij aan de circulaire economie.

Aangezien het restproduct bijzondere eigenschappen bevat kunnen wij unieke bakkersproducten produceren die perfect geschikt zijn voor broodplankjes, burgers, sandwiches en nog veel meer!

Brouwerij de Prael produceert het bierbostel dat wij gebruiken. Het bierbostel komt vrij tijdens het brouwproces van het CodeBlond bier. Dit biertje wordt gebrouwen met regenwater. Door van het bierbostel brood te maken kan het hele proces circulair gemaakt worden.

Aangezien het bierbostel dus van brouwerij de Prael komt passen onze producten ook het beste bij de bieren van de Prael. Ook zijn onze bollen te proeven bij de overheerlijke burgers bij de verschillende proeflokalen in Amsterdam. Een aanrader: Bij zo een lekkere burger past een Codeblond biertje bij!