Brood met bierbostel

Van een restproduct een overheerlijk brood maken? Dat doen wij! Naast dat ons brood heerlijk smaakt is het ook nog eens een stuk beter voor onze gezondheid dan normaal brood! 

Bierbostel is een graan dat al gebruikt is in het bierbrouwproces. Uit dit graan, mout genoemd, wordt het suiker gehaald. Dit suiker is later nodig voor de productie van alcohol.

Normaal bloem is rijk aan koolhydraten, omdat wij een deel van het bloem vervangen door bierbostel kunnen wij een gezonder brood produceren!

IMG_8165.JPG
IMG_6147.jpg

Brouwerij de Prael produceert het bierbostel dat wij gebruiken. Het bierbostel komt vrij tijdens het brouwproces van het CodeBlond bier. Dit biertje wordt gebrouwen met regenwater. Door van het bierbostel brood te maken kan het hele proces circulair gemaakt worden.

Aangezien het bierbostel dus van brouwerij de Prael komt passen onze producten ook het beste bij de bieren van de Prael. Ook zijn onze bollen te proeven bij de overheerlijke burgers bij de verschillende proeflokalen in Amsterdam. Een aanrader: Bij zo een lekkere burger past een Codeblond biertje bij!